Vulkanikus fürdő Vízesés Bálna lesen Csodálatos tájakon Északi lunda Gejzír Reykjavik éjszakai fényekben Izlandi mező Reykjavik Thingvellir

Izlandi utazás

Üdvözli Önt a !

Üdvözöljük a Travelorigo gyűjtőportálon. Utazásához minden hasznos információt megtalál, legyen az utazás, szállás, repülőjegy, utasbiztosítás, vagy általános információk! Portálunkon szállások, hotelek, fapados repülőjegyek, időjárás, térkép található. A sok utazási és nyaralási kínálat mellett látnivalók, lastminute ajánlatok, repjegy, fotók, olcsó programlehetőségek, busz és autóbérlés igényelhető.
A csapadékos part menti térséget zöld, legelőként hasznosított gyepszőnyeg fedi.
Legelő_Izland_utazás
A zászló keresztjének vörös színe az ország működő vulkánjait idézi, míg a fehér szín az Izland nagy részét borító havat jelképezi.
Zászló_Izland_utazás
Hagyomány_Izlandi utazás
Izlandon rengeteg gejzír található (a szó maga is izlandi eredetű az itt található Geysir nevéből . A szökőforrások nagy tömegeket vonzanak és hőenergiájukat is hasznosítják, amit geotermikus erőművekkel termelnek ki.
Gejzír_Izlandi utazás
A vízhálózat fiatal, a bővizű folyók esésgörbéje kiegyenlítetlen, a törések, lávapadok mentén szép vízesések robajlanak (Gullfoss, Skogafoss, Svartifoss).
Fagrifoss_Izlandi utazás
Érdemes ellátogatni a a Hvítá folyó kanyonjában található Gulfoss vízeséshez, mely az ország legnépszerűbb turistalátványosságának számít.
Gulfoss-vízesés_Izland_utazás
A szigeten 140 vulkán van, ami a történelmi időkben működött, de a kráterek száma meghaladja az ezret.
Vulkán_Izland_utazás
A globális felmelegedés Grönland területén a jégtakaró olvadását idézi elő. A sziget területének mintegy 15-16%-a jégmentes
Hajókázás_Izland_utazás
Házikó_Izlandi utazás
É-i fekvése ellenére a sziget éghajlata É-atlanti-áramlás mérséklő hatása miatt kevésbe zord.
Zöldellő táj_Izland utazás